De VSK is dé beurs waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de installatiewereld. Dit jaar is het beursthema ‘Midden in de toekomst’. Want de toekomst begint vandaag!

ROBOT Advies op maat

Tijdens de VSK staan de mensen van ROBOT klaar om u te helpen bij al uw vragen over vloerverwarming. We geven u tips over hoe u de vloerverwarmingsinstallatie nu al kunt voorbereiden op een toekomstige overgang naar een laag temperatuursysteem (warmtepomp).

Nieuwe ontwikkelingen verdelers

Tevens presenteren wij speciaal op de VSK diverse noviteiten, waaronder een nieuwe ontwikkeling binnen onze bekende compacte verdelers.

Bij ROBOT wordt elke verdeelunit individueel onder druk afgeperst. Hiermee garanderen wij een 100% kwaliteitscontrole. Dit afpersen gebeurde tot op heden in een waterbak. Dit is zwaar werk en bovendien heel bewerkelijk. 

Nieuwe afperstafel

Collega en machinespecialist Jaco heeft daarom in samenwerking met Leak Control Benelux – een bedrijf gespecialiseerd in professionele lekdetectoren gebaseerd op de traceergasmethode – een nieuwe afperstafel ontwikkeld.

De verdeler wordt in zijn geheel op de afperstafel geplaatst, vervolgens met formeergas gevuld waarna er met een detectie apparaat een zorgvuldige leak controle wordt uitgevoerd.

Nauwkeurig en minder belastend

De nieuwe methode is minder

De productie van de ROBOT verdelers vindt plaats in onze eigen fabriek. Vanaf het op lengte zagen van de stalen kokers tot het assembleren van de verdelers. Uitzondering hierop vormde het frezen van de verdeler, maar vanaf heden doen we dat ook in eigen huis!

Sinds kort heeft ROBOT een eigen freesmachine staan. Met de freesmachine kunnen we in één werkgang het pomphuisgedeelte afvlakken. Een belangrijke productiestap die zorgt voor de O-ring afdichting van het backpanel.

Een veilig werkproces

De freesmachine is door collega’s Henk en Jaco – vakmannen op het gebied van elektro, werktuigbouw en gereedschappen – uitgerust

Deze week hebben de lassers van Robot Workx, onze productielocatie in Hardinxveld-Giessendam, een nieuwe las-training gevolgd. Onder leiding van Lastechnisch Advies Buro Verduyn BV uit Almkerk werd bestaande kennis opgefrist en nieuwe vaardigheden aangeleerd.

Meesterstuk

De lassers moeten allen een werkstuk (meesterstuk) maken, waarbij alle las-richtingen aan bod komen. Het werkstuk wordt uiteindelijk op waterdichtheid getest. Deze week konden de lassers hier nog op oefenen, volgende week gaat de daadwerkelijke test plaatsvinden.

Persoonlijke ontwikkeling

Met een dergelijke cursus op maat, probeert ROBOT de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers te stimuleren. Voor de één is dat het in standhouden

Gisteren was een spannende dag voor de collega’s bij Robot Workx, onze productielocatie in Hardinxveld Giessendam. Robot was namelijk genomineerd voor de Social Impact Award by Baanbrekend Drechtsteden, als zijnde een ondernemer met een grote maatschappelijke relevantie.

Social Impact Award

Het is inmiddels het derde jaar op rij dat de Social Impact Awards worden uitgereikt. Met deze award wil Baanbrekend Drechtsteden zowel werkgevers inspireren als ook anderen laten zien dat social impact ook economische impact kan hebben. Uiteraard waren wij bij Robot sowieso al bijzonder trots met deze nominatie!

Winnaars gefeliciteerd!

Uit de 55 genomineerden zijn vier winnaars gekozen. De Dordtse

Van 16 oktober t/m 27 november vaart de TU boot, de mogelijkmakers, door heel het land.

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze stand om kennis te maken met de mensen van Robot.

Op bezoek? Maak dan een leuke foto met onze #MegaRobotVerdeler en deel deze op Social Media!

Voor locaties, data en om te registreren kun je terrecht op de website van de Technische Unie: www.tuboot.nl

Mariska van Wijngaarden. Al vanaf haar jeugd gek van motoren en motorraces en dit weekend te bewonderen op het TT circuit in Assen! Lees meer over dit motor talent dat door Robot wordt gesponsord.

Mariska is een jonge meid die met beide voeten op de grond staat en weet wat ze wil. Haar droom is deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen. En omdat er geen speciale dames categorie bestaat, rijdt deze stoere dame gewoon tussen de mannen mee.

Motoren en PR

Met een Yamaha TRX900 racer deed zij voor het eerst mee aan de ZAC Races in de RookieCup 1000.

Onze marketing collega Thea heeft deze week een dag stage gelopen bij Edwin Talen van Comfortfloors Vloerverwarming. Op het programma stond het frezen en installeren van vloerverwarming in een bestaand woonhuis.

Onze ‘stagiaire’ was onder de indruk van de nette en professionele werkwijze en mocht zelf ook nog een stukje frezen. Best lastig om een mooie bocht te maken! Het was een leuke en leerzame maar vooral ook gezellige dag. En het uiteindelijke resultaat mag er zijn. De foto’s hieronder spreken voor zich.

De mannen (en vrouw) van Comfortfloors verstaan hun vak

Het door ROBOT gesponsorde jonge Darts Talent, Wessel Nijman, is weer een stapje dichter bij zijn droom. Hij maakte vorige maand zijn debuut in de Pro Tour, het hoogst haalbare niveau in de Darts sport. Daar bevond hij zich tussen de top 128  beste darters van de wereld!

Bij de Challenge Tour, één niveau onder de Pro Tour, haalde Nijman de finale. Als hoog geplaatste in de Challenge Tour sta je op de reservelijst van de Pro Tour. En zodoende kreeg Nijman de kans om zich in de Pro Tour te bewijzen.

Nijman won hier o.a. van de nummer

Veel consumenten verduurzamen stapje voor stapje en zijn bij het aanleggen van de vloerverwarming misschien nog niet toe aan een warmtepomp. De uitdaging daarbij voor de installateur is hoe nu om te gaan met de wensen van morgen. Hoe kun je de installatie nu al zo veel mogelijk voorbereiden op een toekomstige overgang van CV-ketel naar warmtepomp?

Hoe ga je als W-installateur NU om met de warmtesystemen van de TOEKOMST? Wij vertellen het u graag tijdens de Installatie Vakbeurs!

Op woensdag 11 september a.s. geeft Danny Boekholt, Accountmanager bij ROBOT, tijdens de Installatie Vakbeurs in Hardenberg een presentatie over de Future