MVO aanpak ROBOT

Het MVO werkterrein is breed en ROBOT is hierin nog maar een bescheiden speler. Toch zijn wij trots op de MVO zaken die wij tot op heden hebben gerealiseerd!

  • Product

Wij proberen vloerverwarming als duurzaam product in combinatie met de warmtesystemen van de toekomst tot een perfecte duurzame match te maken. Daarbij denken wij actief mee met o.a. warmtepomp fabrikanten.

  • Inkoop

Wij proberen hier naast kwaliteit en prijs ook MVO aspecten mee te wegen. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van de schoonmaakdiensten van Fris Facilitair uit Dordrecht. Dit is een organisatie die net als ROBOT kansen creëert voor talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zorgen er elke week weer voor dat ons bedrijf er netjes uit ziet.

  • Milieu

Ons ISO 14001 certificaat is onlangs weer verlengd. Dat betekent dat ons milieumanagement systeem op orde is. Plastic en papier worden bijvoorbeeld gescheiden. Bij elke ISO controle wordt een lijst met verbeterpunten opgesteld, zo blijven wij onszelf voortdurend verbeteren.

  • Transport

Het is een strategische keuze van ROBOT om de productie in eigen beheer in Nederland te laten plaatsvinden. Dit komt onze flexibiliteit, betrouwbaarheid en snelheid ten goede. Bijkomend voordeel is dat we op deze manier ook een groot aantal transportbewegingen voorkomen, een win-win situatie dus. Sinds 2019 vinden onze productiewerkzaamheden bovendien meer geconcentreerd op locatie plaats. Ook hiermee zijn een aantal standaard transporten komen te vervallen.

  • Arbeid

ROBOT kiest er voor om de productie deels door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten uitvoeren. De productie van Robot verdelers vond lange tijd plaats bij de Avres/Avelingen groep, een sociale werkplaats in Gorinchem. De invoering van de Participatiewet heeft er toe geleid dat ROBOT vanuit de MVO gedachte in 2018 zelf de productie op zich heeft genomen, mét de medewerkers van Avres. Samen vormen we nu één bedrijf en daar zijn we trots op!

  • Verlichting

Het ROBOT bedrijfspand in Papendrecht is in maart 2019 voorzien van LED verlichting, wat een substantiële reductie aan CO2 (bijna 8 ton op jaarbasis) heeft opgeleverd. En voor de medewerkers een beter verlichte werkplek!

  • Kimaatbeheersing

Het ROBOT bedrijfspand in Papendrecht wordt verwarmd en gekoeld met behulp van een duurzame warmtepomp met uiteraard vloerverwarming als afgiftesysteem.

Leave a comment