Op zoek naar praktisch toepasbare kennis op het gebied van vloerverwarming? Voor installateurs, klimaatadviseurs, groothandelaren en instanties is er nu het Expertise Centrum van Robot Vloerverwarming.
Op het gebied van laag temperatuur systemen volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. In het Expertise Centrum wordt alle kennis en ervaring gedeeld, o.a. tijdens trainingen. Ook wordt hier ruimte geboden voor overlegsessies en voert Robot hier onderzoek uit.
Activiteiten van het Expertise Centrum
1.
delen van technische ondersteuning en kennis aan installateurs klimaatadviseurs, architecten etc.
2.
geven van trainingen, intern of op lokatie.
3.
kennisontwikkeling door middel van eigen onderzoek naar producten en installaties, o.a. in nauwe samenwerking met instanties zoals Kiwa.
Kies je training!
Basis training
Ben je werkzaam in de bouwsector of installatiesector? Een basistraining in de wereld van de gebouwinstallaties is dan zeker belangrijk. Denk alleen al aan de verschillende duurzaamheidsaspecten die een steeds grotere rol binnen gebouwgebonden installaties spelen. Met deze basis training leer je verschillende vloerverwarmingsystemen ontwerpen, berekenen en inregelen. Je leert de verbanden zien tussen vermogen, temperaturen, volumestromen en drukverliezen. Ook het onderwerp duurzaamheid (people, planet, profit) krijgt veel aandacht in deze training.
Wie: werkvoorbereiders, ontwerpers, installateurs
Wanneer: n.t.b.
Basis training: waterzijdig inregelen en naregelen
Het herziene Bouwbesluit maakt de installatiesector verantwoordelijk voor de juiste energiezuinige afstelling van de warmteopwekking en het afgiftesysteem. Wetgeving bepaalt wanneer waterzijdig moeten worden ingeregeld en worden nageregeld. Iedereen heeft ermee te maken omdat deze nieuwe regels al sinds 10 maart 2020 van toepassing zijn op zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Goed ingeregelde klimaatinstallaties helpen om een goed binnenklimaat te realiseren met zo min mogelijk energiegebruik. Bij veel klimaatinstallaties is hiermee eenvoudig winst te behalen. Door goed in te regelen kan het energiegebruik met 10-15% dalen.
Nederland werkt hard aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het energieverbruik en schakelt over op duurzame energie. Energietransitie betekent een verandering en daar hoort innovatie bij. In die verandering is het essentieel dat de opwekking van warmte of koude, de distributie ervan en de afgifte optimaal op elkaar zijn afgestemd. Oude technieken worden uitgefaseerd, nieuwe geïntroduceerd en geoptimaliseerd. Voor ontwerpers van werktuigkundige installaties in en rondom gebouwen betekent dat veel. Niet alleen het installatietechnisch ontwerp op zich wordt steeds belangrijker, maar ook de groeiende context. Deze wordt in grote mate bepaald door een optimale energieprestatie in combinatie met duurzaamheidsambities, waarbij de roep om circulaire oplossingen toeneemt. Dat laatste vraagt ons naast aanvangsinvesteringen ook beter na te denken over de gehele lifecycle en zo ook Life Cycle Costs en Total Cost of Ownership (LCC/TCO).
Wie: Installatie adviseurs, ontwerpers van werktuigbouwkundige installaties